Avslappnat och elegant – på samma gång

Sommaren är här men vad ska man egentligen ha på sig som både är snyggt samtidigt som det är bekvämt i sommarhettan och ser avslappnat ut?

Kvinna klänning hattI tidningen Café kan man få tips och råd kring hur man klär sig elegant men samtidigt avslappnat under sommaren. Det är råd från Filippa K:s designer Alexander Schaper. Vad är det för nyckelplagg som inspirerar till en avslappnad sommarstil? Passformen får inte vara för tajt och gärna ska det vara en perfekt mix av funktionalitet och estetik – nyckel bakom mycket vad gäller kläder. Gärna kan man skapa en grafisk look genom att kombinera svart och vitt tillsammans. Men vilket är plagget som designern för det exklusiva klädmärket vill att vi helst undviker, jo pikétröjorna. Givetvis. Ett hemskare plagg får man leta länge efter. Det är väl vedertaget sedan länge?

Flera plagg som det tipsas om för herrar, under sommarsolen, är bland annat en plain svart eller vit t-shirt, enkla svarta eller vita shorts, stilrena till sin design samt lågskor av tennissko-modell eller slip-ins. En varmare sweatshirt av minimalistisk stil och i tunnare tyg är några av tipsen att titta lite närmare på.

Till den bekväma och lite lösare sommarstilen passar cargobyxan perfekt, det är också så att armykläder är tillbaka på modet igen och passar både för lite mer festliga tillfällen till sköna promenader. På http://armyoutdoor.se/armyklader/alla-cargobyxor/ hittar du massa att välja bland.

I tjejmodet är sommarens favoriter lite annorlunda än männens

I Elle är modefavoriterna i stället inriktade mot en kvinnlig läsekrets. Här listas 8 plagg som fixar just sommarstilen för år 2016 och dessa är:

  • En skräddad, paljetterad och skimrande klänning – från Love Moschino
  • Ljusblå pumps i mocka med snörning – Cuplé
  • Puderrosa blus med båtringning och vida ärmslut – från M Missoni
  • Vit stärkt topp med skjortkrage från Drykorn
  • En beige sadelväska med guldhänge – från Gianfranco Lotti
  • Amband med släta, blanka stenar – från Zoccai
  • Medellängdskjol i djupblått och med skräddade linjer – från For Friends Only
  • En elegant klocka i beige och guld – från Kate Spade

Även i Sveriges Radio kan en läsa på mer om sommarmodet, eller lyssna på det i alla fall vid denna länk.