Vikten av att välja rätt klinik

Funderar du på att besöka en skönhetsklinik och göra någon form av laserbehandling? Då kan det vara smart att välja en klinik som rekommenderas och är kändas för sina goda resultat – annars kan det sluta illa.

Om du planerar att besöka en klinik för laserbehandling se då till att du väljer denna efter behandlarens kompetens och inte efter klinikens pris. Idag finns nämligen inga konkreta regler för vad som gäller vid den här typen av behandlingar vilket sätter konsumentsäkerheten i risk. Bland annat säger hudterapeuten Annica Joensuu att det finns många oseriösa aktörer på marknaden vilket riskerar att smutsa ned ryktet inte bara för sig själva utan även för behandlingarna i sig och för andra välutbildade hudterapeuter som faktiskt vet vad de gör och har behandlingsförsäkringar. Hon tillägger även:

”– Tyvärr är det så att väldigt många kunder går på pris istället för att efterfråga om behandlaren har utbildning och försäkringar. Det blir en ogynnsam konkurrenssituation när våra medlemmar, med seriös kompetens och som ligger högre i pris, väljs bort.” läs hela intervjun hos Aftonbladet.

Ingen lagstiftning om laser

Vad som är problematiskt när det kommer till att erbjuda laserbehandlingar i skönhetssyfte, såsom att erbjuda hårborttagning eller borttagning av ärr, är att det idag inte finns någon lagstiftning och därmed finns inte heller några krav på behandlaren, det är vad som gör att det i förlängningen inte heller finns någon konsumentsäkerhet. Om man går till en terapeut som gör en felbehandling är det svårt att få ersättning, speciellt som många kliniker som erbjuder laser men som inte tillhör den seriösa skalan inte heller har någon som helst behandlingsskadeförsäkring.

Kontentan? Om du funderar på att genomgå en laserbehandling – ställ krav på behandlarens kunskap och utbildning i stället för att fokusera på låga priser, för då minskar risken att du blir felbehandlad.